Fareler tehdit edildiğinde saldırganlık gösterir ve kışkırtıcı ile ısırıp savaşabilir ve kovalayabilir. Kendileri arasında, zayıf olanlar alt düzeydeyken, güçlü olanlar baskın hale gelir. Erkekler sosyal baskınlık sırasına göre sırayla kadın çiftleşirler. Bu nedenle, alt bir erkek nadiren bir dişi takmaya başlar.
Kahverengi sıçan geceleyin iyi bir yüzücüdür ve yuvaya olduğu gibi yükseklere de tırmanabilir. Ayrıca daha önce insanlarda ve bazı primatlarda bulunan zihinsel bir kabiliyete sahip olan metabilişselliğe sahiptir.
Uygun koşullarda, fareler tüm yıl boyunca üreyebilir, ancak ortalama olarak, dişi bir sıçan yılda beş litre üretebilir, bir çöp genellikle 6-14 fareye sahiptir. Beş haftadan itibaren cinsel olarak olgunlaşırlar. Gebelik süresi genellikle 21-26 gündür, ancak 26 gün nadirdir ve ortalama 22 gündür.
Şaşırtıcı gerçeklerden biri, dişi sıçanın doğumdan hemen sonra gebe kalmasıdır, çünkü doğumdan sonra 10-24 saat arasında ısıya girerler, buna doğum sonrası östrus denir. Kahverengi ve siyah sıçanlar çiftleşebilir, ancak bebekler nadiren hayatta kalır, embriyolar ya emilir, durdurulur ya da ölü doğar.
Bir sıçanın ortalama ömrü, çoğu bir yıldan önce ölse bile iki ila üç yıldır. Kahverengi sıçanlar hiyerarşik gruplar halinde yaşar ve sosyal düzende en düşük olanı, yiyecek yetersiz olduğunda ilk ölenlerdir. Nüfuslarının yarısı yok edilirse, nüfus seviyesini eski haline getirmek için hızla çoğalırlar.
Farelerin oluşturdukları pislikten ve farelerden kurtulmanın yolu ve çözümü İzmit Fare İlaçlama olarak; marketlerin, gıda depolarının, bakkalların ve gıda silolarının ilaçlanmasında uzman ekibimizle sizin çözüm ortağınız olalım.